Casemanager Dementie

Vacature Casemanager Dementie ( 24 – 32 uur per week )

Functie:
De casemanager is verantwoordelijk voor het realiseren van samenhangende zorg en ondersteuning voor de cliënt met dementie. Begeleiding en ondersteuning van de mantelzorger, zowel in zijn taak als mantelzorger als in de persoonlijke verwerking. Als onafhankelijk adviseur bewaakt de casemanager de behoeften en wensen van de cliënt en de mantelzorger. De casemanager zorgt ervoor dat het zorgverleningsproces zonder hiaten verloopt en dat een goede communicatie tussen zorgverleners onderling en tussen zorgverlener en/of mantelzorger is gewaarborgd. De casemanager werkt volgens vastgelegde criteria, waardoor iedere cliënt en/of mantelzorger dezelfde kwaliteit van zorg kan verwachten.

De casemanager maakt deel uit van een team van casemanagers en ontvangt hiërarchisch leiding van de Manager Specialistische Zorg.

Taakomschrijving:
Je onderhoudt contacten met zowel cliënten als mantelzorgers. Werkcontacten zijn er met behandelaren en begeleiders van cliënten. Je neemt deel aan verschillende overlegvormen, als het MDO en hebt regelmatig contact met externe hulpverleners van diverse zorg- en maatschappelijke instellingen. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, uitvoeren en evalueren van zorgplannen. Je neemt preventieve maatregelen om problemen die het leefklimaat van de cliënt bedreigen te voorkomen. Je neemt deel aan relevante werkgroepen en/of commissies en je levert een inhoudelijke bijdrage aan bijeenkomsten in het kader van deskundigheidsbevordering.

Missie en visie HWW zorg
Haagse Wijk- en Woonzorg heeft als Missie: ''Een glimlach op ieders gezicht'', te verzorgen. Dit gebaseerd op tevreden klanten, trotse medewerkers en trouwe partners. Onze visie is dat wij samen willen werken, zodat onze cliënt zoveel mogelijk zichzelf kan zijn in kwetsbare tijden. De kernkwaliteiten van onze medewerkers zijn: dichtbij, veelzijdig en slagvaardig, waarbij ons ethisch kompas gericht is op de kernwaarden: passie voor zorg, professionaliteit en zichtbaar sprankelend gedrag.

Functie-eisen:

 • Je hebt een relevante HBO-opleiding (HBO-V of HBO maatschappelijk werk), bij voorkeur met een aanvullende opleiding Casemanagement Dementie of de bereidheid om deze 1-jarige opleiding te volgen;
 • Je hebt kennis van het ziektebeeld psychogeriatrie;
 • Je hebt ervaring en affiniteit met pg-patiënten;
 • Je hebt kennis van vraaggericht en methodisch werken;
 • Je bent bekend met de belangrijkste culturele verschillen;
 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen op het vakgebied en van de regelgeving;
 • Je bent zelfstandig, sociaal vaardig, oplettend, nauwkeurig en je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Je kent en onderhoudt kennis van de sociale kaart.
Wij bieden:
Je maakt deel uit van een zorgorganisatie die volop in beweging is om de nieuwe visie om te zetten in resultaten. Dit biedt kansen om jezelf te ontwikkelen. Het basissalaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 4021,18 op basis van 36 uur. Verder bieden wij een pakket van interessante arbeidsvoorwaarden met bijvoorbeeld een eindejaarsuitkering, collectieve zorgverzekering en de mogelijkheid om mee te doen aan het Keuzemodel waarbij je tegen fiscaal gunstige voorwaarden een fiets, computer of tablet kunt aanschaffen.

Informatie en sollicitatie:
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Bernard Derksen, Manager Specialistische Zorg, T: 06-82010123, en/of Ineke Huitema, T: 06-82010610, Casemanager Dementie.

Of solliciteer direct via het online sollicitatieformulier op intranet (intern) of de website (extern). Of stuur je CV met motivatie per email, naar info.loopbaanplein@hwwzorg.nl.

Als onderdeel van de selectieprocedure zullen er, in overleg, referenties worden ingewonnen.

Deze vacature is zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 
Deel dit op:

Functie:

 • Uren: 24-32
 • Salarisschaal: FWG 55
 • Locatie: Den Haag