Interview Natasja Remesar

HomeInterview Natasja Remesar

Natasja Remesar (35): “Als duizendpoot met een tikje humor kom je hier ver”

Zoek je een baan waarbij je dag in dag uit hetzelfde doet? Dan moet je géén Senior Wijkverpleegkundige worden. Wél als je brede kennis in huis hebt, snel kunt schakelen en natuurlijk een hart voor de zorg hebt, weet Natasja als geen ander. “Cliënten kijken echt naar je uit, dat is het mooiste dat er is.”

Dat Natasja voor een carrière in de zorgsector koos, kwam niet uit de lucht vallen. “Ik ben al op heel jonge leeftijd mantelzorger geworden voor mijn broertje. De zorg beter maken werd daarom echt mijn persoonlijke doel en het leek me fijn om dit ook op werkgebied te kunnen gaan doen.”

Wijkzorg is de toekomst

Na tien jaar ervaring in de zorg, van werken in ziekenhuizen tot het verzorgen van mensen met niet aangeboren hersenletsel, vond Natasja het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Landelijk ligt de focus steeds meer op wijkverpleging door de overbelasting van ziekenhuizen en de eerstelijnszorg. Wijkzorg is in mijn ogen dus echt de toekomst en het professionaliseren hiervan vind ik een mooie uitdaging. Daarom startte ik bijna vier jaar geleden bij HWW zorg. Dit jaar ontstond er ook nog eens een nieuwe functie: Senior Wijkverpleegkundige, dat sprak me meteen aan.”

Werken met je hoofd en je hart

“Als Senior ben je nog steeds wijkverpleegkundige en werk je in jouw regioteam. Wel komen er een aantal extra taken bij. Samen met je collega’s in de wijk start je de dag op en neem je bijzonderheden door. Ook neem je bijvoorbeeld de leiding in regionale overleggen, neem je deel aan werkgroepen en denk je tijdens brainstormsessies vanuit jouw ervaring in theorie en praktijk mee over het beleid. We signaleren dingen die professioneler kunnen en optimaliseren middels verbeterplannen zo de kwaliteit van de wijkzorg, ondersteunen de managers, wijkverpleegkundigen, leerlingen en stagiairs en zijn bezig met bijscholing en netwerken.”

Natuurlijk vindt Natasja het gaaf om het voortouw te kunnen nemen, maar de kern van waarom ze dit werk zo leuk vindt, blijft hetzelfde. “Cliënten én collega’s blij maken is het leukste dat er is. Wanneer je bij cliënten thuis komt, kijken ze echt naar je uit. Zij onthouden dit soort momenten. Ook word je binnen HWW zorg echt gezien en mag je jezelf zijn, dat hoor ik van collega’s ook. Managers hebben hier snel door waar je krachten liggen en vervolgens word je gevraagd voor bepaalde projecten, heel leuk.” Met de sfeer zit het dus wel goed: “Helemaal omdat je niet alle collega’s vaak ziet, is het fijn om toch regelmatig bij elkaar te komen voor een werkoverleg of een personeelsfeest.”

Verbindende factor

Wanneer is de functie Senior Wijkverpleegkundige bij HWW zorg ook iets voor jou? “Als je brede kennis hebt van de theorie en de praktijk, want je bent een verbindende factor in de wijk”, vindt Natasja. “Je hebt te maken met het beleid en ondersteunt teams, cliënten én mantelzorgers dus je bent een echte duizendpoot. Dus als je nieuwsgierig bent, snel verbeterpunten herkent, verbanden legt, snel kunt schakelen en oplossingsgericht denkt en je op de hoogte bent van ontwikkelingen in de zorg, past dit goed bij je. Onze typisch Haagse organisatie gaat mee met de tijd en heeft altijd een tikje humor.”

Wist je dat…
HWW zorg de grootste aanbieder van thuiszorg in Den Haag is?
De organisatie koploper is op verpleegtechnisch gebied en diverse specialismen aanbiedt?
HWW zorg de enige thuiszorgorganisatie in Den Haag is die de rol Senior Wijkverpleegkundige aanbiedt én de rol heel gunstig wordt ingeschaald (in FWG 55 in plaats van FWG 50)?
Past dit jou als een handschoen? Super! Er staat namelijk nú een vacature open.