Kobus Brak

HomeKobus Brak

”Ik heb echt de leukste baan van de wereld”

Natuurlijk houdt het grootste deel van de medewerkers van HWW zorg zich bezig met het verplegen en verzorgen van cliënten. Maar een grote zorgorganisatie heeft ook andere specialismen nodig, zoals een goed georganiseerde technische dienst. Kobus Brak is sinds een half jaar werkzaam voor HWW zorg en verantwoordelijk voor de technische dienst van woonzorgcentrum Moerwijk.

Veelzijdigheid

Het werkterrein van Kobus is veelomvattend. Van gebouwbeheer en eenvoudige onderhoudswerkzaamheden tot contact met leveranciers, cliënten en zorgpersoneel. De diversiteit, zelfstandigheid en vrijheid van zijn job zijn een grote plus, stelt Kobus. “Ik voel me echt verantwoordelijk voor de locatie. Moerwijk is een pand waarbij sprake was van best wel wat achterstallig onderhoud. Binnen een half jaar heb ik de locatie met 85 bewoners helemaal onder controle kunnen krijgen op technisch gebied. Dat was niet altijd even makkelijk maar ik heb gelukkig hulp gekregen van fijne collega’s zoals de medewerker extern transport, Dennis Schröter. En uiteindelijk is het gelukt. Daar ben ik best wel trots op.’’

Het sociale aspect

Kobus geniet ook van de dagelijkse omgang met de bewoners van Moerwijk. “De combinatie van de technische kant en het werken met mensen maakt mijn werk zo mooi. Het is wel belangrijk dat je affiniteit hebt met de doelgroep en beschikt over goede sociale vaardigheden.’’ Dat het met de sociale kwaliteiten van Kobus wel snor zit, blijkt als hij door het gebouw loopt. Medewerkers en bewoners groeten hem en kennen hem allen bij voornaam. En Kobus kent na een half jaar ook alle bewoners. “Ik geniet van het contact met de bewoners en collega’s en ervaar hierdoor veel werkplezier.’’ Er wordt ook heel veel gelachen met de bewoners én collega’s. ‘’De bewoners maken regelmatig grappen, aan humor geen gebrek hier. Verder werk ik met hele fijne collega’s. Zoals bijvoorbeeld de locatiemanager Sabrina Dalmulder, echt een hele warme manager met een enorme betrokkenheid voor de locatie. Maar ook met de Kwaliteitsverpleegkundige en andere zorgmedewerkers werk ik heel fijn samen. De collega’s in de zorg zijn voor mij de echte helden! Ik probeer het werk van de collega’s in de zorg makkelijker te maken door ze te helpen met praktische oplossingen zoals het verplaatsen van bedden of het maken van een laadplan voor tilliften.

HWW zorg als werkgever

Kobus maakte een half jaar geleden de overstap naar de zorg vanuit een technische functie bij HartingBank. In zijn periode bij HartingBank kwam hij regelmatig over de vloer bij alle locaties van HWW zorg. Hierdoor werd zijn interesse voor de zorg opgewekt en uiteindelijk besloot hij de overstap te maken. ‘’Naast dat ik nu echt een enorm leuke functie heb die goed bij mij past, ben ik er ook qua arbeidsvoorwaarden flink op vooruit gegaan. Mijn salaris is flink gestegen, ik heb nu een 13e maand en een fulltime werkweek binnen de zorg is gebaseerd op 36 uur. Verder krijg ik veel ruimte om mij verder te ontwikkelen. Ik heb de leukste baan van de wereld en kan dit werk écht aanbevelen.’’

Interesse?

Heb je technische kennis, werk je graag met mensen en heb je Interesse om te ervaren hoe het is om te werken als medewerker Technische Dienst bij HWW zorg? Kobus nodigt je graag uit om een paar uurtjes met hem mee te lopen en te ervaren hoe mooi zijn functie is. We hebben nog een vacature beschikbaar voor deze mooie functie!

Aanmelden:

Stuur een berichtje naar werving@hwwzorg.nl met je gegevens en we zorgen ervoor dat er z.s.m. contact met je wordt opgenomen voor het inplannen van het meelopen.