Kennismaken met Fysiotherapeut Margriet in ’t Veld

HomeMargriet in ’t Veld

Hoe lang werk je bij HWW zorg?

Ik ben in 2008 afgestudeerd als fysiotherapeut. Nadat ik in Friesland vier jaar op een PG (Psychogeriatrische) en somatische afdeling werkzaam was, ben ik in 2012 in Vrederust-West begonnen. Daar werk ik in het Fysiotherapieteam op de afdeling GRZ (Geriatrische Revalidatie Zorg), samen met zeven collega’s.

Wat houdt je werk in?

Ik help mensen die problemen hebben met houding en beweging in hun lichaam. Zij hebben bijvoorbeeld moeite met lopen en het houden van balans bij het bewegen. Door middel van oefeningen leer ik hen trucjes om dat op te lossen of te verbeteren. Het is mooi om te zien dat ik mensen behandel die dachten beperkt te zijn in hun mogelijkheden, maar deze toch hervinden en zo weer zelfstandig thuis kunnen wonen.

Parkinsonnet

Naast mijn taken als fysiotherapeut maak ik ook deel uit van het Parkinsonnet. Dit is een landelijk netwerk waarin ik participeer in de regio Den Haag. Met een aantal andere collega’s, waaronder een specialist ouderengeneeskunde, de parkinsonverpleegkundige, ergotherapeuten, diëtisten en fysiotherapeuten, werken wij samen in het Parkinsonnet. Ook hebben wij een nauwe samenwerking met de neurologen en de Parkinsonverpleegkundigen in de ziekenhuizen in de regio. Vooral mensen met Parkinson-verschijnselen worden naar ons doorverwezen (bij de ziekte van Parkinson breken hersencellen af met als gevolg aandoeningen aan het zenuwstelsel). Het is erg prettig om lid van het netwerk te zijn omdat je korte lijntjes hebt en tips met elkaar kunt delen. We komen drie keer bij jaar samen bij een regionaal overleg.

Hoe kan iemand zich aanmelden voor fysiotherapie?

Over het algemeen wordt een cliënt doorverwezen door de huisarts, neuroloog of Parkinsonverpleegkundige. Men heeft zelf de vrijheid een keuze voor een organisatie te maken. Daar wij gespecialiseerd zijn in Parkinson wordt de fysiotherapie van HWW zorg aangeraden. Ik behandel mensen bij ons in de praktijk of bezoek de cliënt aan huis indien dat gewenst is.

Aanmelden:

met een verwijzing kan er met de volgende locaties contact worden opgenomen:
Vrederust-West, afdeling fysiotherapie:
(070) 308 37 21
De Schildershoek, afdeling fysiotherapie:
(070) 305 43 05

Boodschap aan collega’s

Werken met deze doelgroep vergt een heel goede samenwerking. Door korte lijntjes met elkaar te hebben, worden problemen sneller ondervangen en zullen de resultaten voor de cliënten nog meer verbeteren. Samen sterk!